Instrukcje dotyczące stosowania i użytkowania
1. Podgrzej 375 ml wody na patelni z powłoką zapobiegającą przywieraniu. 2. Wymieszać zawartość torebki i doprowadzić do wrzenia. Gotuj bez przykrycia przez 5 minut, aż płyn zostanie wchłonięty przez makaron. Mieszaj od czasu do czasu. 3. Dodać 1 łyżkę oleju i podsmażyć makaron obracając.
Zapiekany makaron z warzywami.
Informacja żywieniowa dla przygotowanego produktu
Informacje żywieniowe na 100g
Wartość opałowa w kJ 847 kJ
Wartość opałowa w kcal 201 kcal
Tłuszcz 4,9 g
tłuszcze nasycone 0,7 g
węglowodany 29,9 g
Cukier 2,7g
Białko 6,6 g
Sól 1,4g
błonnik pokarmowy 2,7 g
Skład: 83,1% makaron (PSZENICA DURUM, JAJA), warzywa 4,8% (marchew, kapusta biała, groszek 0,8%, por), cukier, sól jodowana, przyprawy (czosnek, imbir, chili, kminek, kolendra, kurkuma, papryka, kardamon, kminek , lubczyk, pieprz), aromaty (z PSZENICĄ, MUSZTARDĄ), ekstrakt drożdżowy, skrobia, 0,6% czarnuszki, cebula, sól, olej słonecznikowy, przyprawa (z PSZENICY), tłuszcz palmowy, kwas cytrynowy. Może zawierać SELER, MUSZTARDĘ, MLEKO i SOJĘ.