Aceto Balsamico di Modena IGP.
Informacje o wartościach odżywczych dla suchego produktu
Wartość odżywcza na 100 ml
Wartość opałowa w kJ 804 kJ
Wartość opałowa w kcal 189 kcal
Tłuszcz 0,0 g
Nasycone kwasy tłuszczowe 0,0 g
Węglowodany 41,0 g
Cukier 40,0 g
Białko 1,7 g
Sól <0,01 g
Koncentrat moszczu winogronowego, ocet winny. Zawiera SULFITY.
Jest to smoliście czarna, gęsta ciecz, która powstaje z wyciśniętego soku winogronowego, zwanego moszczem winogronowym. Moszcz ten jest stopniowo gotowany, leżakowany i poddawany procesowi naturalnej fermentacji, aby odpowiednio dojrzał. Dojrzewanie moszczu odbywa się w drewnianych beczkachOcet balsamiczny charakteryzuje się bogatą, złożoną słodyczą, która może mieć nuty figi, melasy, wiśni, czekolady lub suszonych śliwek1.
Aceto Balsamico di Modena: Jeśli widzisz butelkę o pojemności 250 ml oznaczoną jako Aceto Balsamico di Modena, to wiesz, że jest to ocet balsamiczny z regionu Modena we Włoszech. Nazwa “di Modena” wskazuje, że produkt został wyprodukowany w tej prowincji. Jest to popularny i dostępny produkt, który jest często używany w kuchni.