- Instrukcja użycia
- wyjęciu z zamrażarki przechowywać w lodówce przez 48 godzin. Przygotowanie we frytkownicy: (180°C) 4 minuty, rozmrożone 2 minuty. Przygotowanie na patelni: Dodać odrobinę oleju na patelnię. Smażyć na średnim ogniu przez 9 minut, rozmrożone przez 5 minut. Regularnie obracać. Przygotowanie na grillu: Grillować przez 10 minut rozmrożone; 14 minut zamrożone. Podane czasy są czasami średnimi, dlatego zalecamy wypróbowanie dokładnego czasu przygotowania.
Pieczone frikadele z mięsem z kurczaka i wieprzowiną, wstępnie ugotowane, głęboko mrożone.
Informacja żywieniowa dla suchego produktu
Informacja żywieniowa na 100 g
Wartość opałowa w kJ 867 kJ
Wartość kaloryczna w kcal 208 kcal
Tłuszcz 14,0 g
Nasycone kwasy tłuszczowe 4,8 g
Węglowodany 7,5 g
Cukier 1,1 g
Białko 13,0 g
Sól 2,1 g
Mięso z kurczaka 45%, woda, tłuszcz wieprzowy 19%, bułka tarta (mąka PSZENNA, sól, drożdże, woda), sól, cebula, przyprawy, dekstroza, syrop glukozowy, proszek warzywny (cebula, czosnek), ekstrakt drożdżowy, emulgator (E450), przeciwutleniacz (kwas askorbinowy), stabilizator (E452), naturalny aromat, zakwaszacz (kwas cytrynowy), ekstrakt przypraw, jajko. Numery „E” oznaczają dodatki dopuszczone przez UE.