Pozdrowienia z Indii! Dzięki śmiesznie świeżym chipsom z soczewicy Tandoori Masala Style otrzymasz zupełnie nowe doznania smakowe. Chrupiąca przekąska z mąki z soczewicy zachwyca lekkim chrupiącym kęsem. Pyszna mieszanka przypraw tandoori masala dodaje frytom dużo energii. Połączenie kminku kolendry i chili jest popularnym i wszechstronnym dodatkiem w kuchni indyjskiej. Projekt produktu może różnić się od pokazanego na ilustracji.
Składniki: Mąka z soczewicy (37%), mąka ryżowa, oleje roślinne (słonecznikowy, rzepakowy w zmiennych proporcjach wagowych), mąka kukurydziana, skrobia, naturalny aromat, cukier, sól, chlorek potasu, przyprawy, ekstrakt drożdżowy, cebula w proszku, czosnek w proszku, chili w proszku, nasiona kolendry w proszku, kmin rzymski w proszku, barwnik (ekstrakt z papryki). Może zawierać śladowe ilości SOI.
Wartości odżywcze na 100 g:
Wartość kaloryczna: 457,00 kilokalorii (kcal) Wartość kaloryczna: 1 916,00 kilodżuli (kJ) Węglowodany: 58,00 Tłuszcz, w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 0,00 Tłuszcz, w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 0,00 Tłuszcz, w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 1,70 Tłuszcz: 18,00 Błonnik: 5,30 Białko: 13,00 Sól: 1,50 Węglowodany, w tym cukier: 4,50.