Nie tylko latem. Batoniki DeBeukelaer o smaku pomarańczowo-cytrynowym są ulubionym przysmakiem od dziesięcioleci. Cienkie paluszki z ciemnej czekolady mają chrupiącą cukrową skorupkę, pod którą ukryte jest płynne nadzienie o słodkim pomarańczowym i pikantnym cytrynowym smaku. Proszę przekąsić batoniki świeżo wyjęte z lodówki i pozwolić, by owocowo-cytrynowa kombinacja przeniosła Państwa w czasy dzieciństwa.
Nawiasem mówiąc, kakao użyte do produkcji czekolady jest w 100% certyfikowane przez UTZ. Jego pochodzenie można prześledzić od producenta do pól uprawnych. UTZ, starożytny termin Majów, oznacza „dobry”. Holenderska organizacja UTZ Certified to program i znak jakości dla zrównoważonych upraw. Znak ten gwarantuje, że użyte kakao było uprawiane w sposób społeczny, ekologiczny i ekonomiczny.
Składniki: Cukier, woda, masa kakaowa°, masło kakaowe°, koncentrat soku pomarańczowego, CUKIER MLECZNY, OLEJ Z MASŁA, środek zakwaszający (kwas cytrynowy), emulgator (lecytyny (SOYA)), aromaty, koncentrat soku cytrynowego, regulator kwasowości (cytryniany sodu). Może zawierać śladowe ilości: GLUTENU, ORZECHÓW. Certyfikat Rainforest Alliance. Więcej informacji na stronie ra.org
Wartości odżywcze na 100g:
Wartość kaloryczna: 396,00 kilokalorii (kcal) Wartość kaloryczna: 1 669,00 kilodżuli (kJ) Tłuszcz: 9,90 Tłuszcz, w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 6,20 Węglowodany: 73,00 Węglowodany, w tym cukier: 72,00 Błonnik: 2,30 Białko: 2,00 Sól: 0,10
Opis handlowy:
Batoniki z nadzieniem o smaku pomarańczowo-cytrynowym 71% i ciemną czekoladą 29%
Wskazówki dotyczące przechowywania i stosowania:
Chronić przed wysoką temperaturą. Przechowywać w suchym miejscu. Najlepiej spożyć przed: patrz boczna klapka.