- Potrzebne składniki 500g mieszanki chlebowej Schär, 450ml letniej wody, 40g oleju (rzepakowego lub słonecznikowego), 10g suchych drożdży lub 21g świeżych drożdży, 8g soli.
- Przygotowanie do samodzielnego wypieku
- Mieszanka do pieczenia SeriesSchär
- Okres trwałości i przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.
- Forma opakowania Opakowanie gotowe
- Rodzaj opakowania Torba/saszetka
- Format żywnościTermin przydatności do spożycia
- Sposób użycia Przygotowanie bochenka chleba:
- Najpierw proszę dodać sól, olej i wodę do miski, a następnie Schär Mix Bread i na końcu drożdże. Ustawić mikser na minimalną prędkość przez pierwsze 30 sekund, a następnie pozwolić mu pracować na średnich obrotach przez 5 minut. Przykryć miskę wilgotną ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce (ok. 24°C - 28°C) na 45 minut. Gdy ciasto odpocznie, uformować z niego kulę na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej. Umieścić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i odstawić na kolejne 30 minut. W międzyczasie rozgrzać piekarnik (210°C z termoobiegiem, 220°C górna/dolna grzałka) i umieścić małe, puste naczynie żaroodporne na dnie piekarnika. Po upływie czasu pieczenia, posmarować powierzchnię chleba wodą i pokroić według uznania. Następnie proszę wlać ok. 100 ml wody do małego naczynia żaroodpornego w piekarniku i włożyć chleb do piekarnika. Czas pieczenia wynosi około 50 minut. Proszę wyjąć upieczony chleb z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia na kratce. Jeśli używają Państwo wypiekacza do chleba, proszę zmniejszyć ilość składników o 50%. Jeśli przygotowują Państwo ciasto ręcznie, należy wyrabiać je przez około 15 minut.
- Bezglutenowy
Bezglutenowa mieszanka do pieczenia chleba.
Informacje o wartościach odżywczych produktu suchego
Informacje o wartościach odżywczych na 100 g
Wartość opałowa w kJ 1475 kJ
Wartość kaloryczna w kcal 348 kcal
Tłuszcz 0,9g
nasycone kwasy tłuszczowe 0,2 g
Węglowodany 80,0g
Cukier 1,4 g
Białko 2,7 g
Sól 0,8 g
Błonnik 4,4 g
Skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, błonnik roślinny (psyllium, bambus), pełnoziarnista mąka ryżowa 3,8%, mąka z soczewicy 3,6%, dekstroza, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza; sól. Może zawierać śladowe ilości SOI.