Kiełbasa gruba Sauerland według starej tradycji.
Kiełbaski moczyć w łaźni wodnej o temperaturze 70 ° C przez około 10 minut. Nie gotować! Zawsze trzymaj kiełbaski w zalewie solanką, gdy puszka jest otwarta.
Informacje o wartości odżywczej suchego produktu
Informacje żywieniowe na 100 g
Wartość opałowa w kJ 1039 kJ
Wartość opałowa w kcal 251 kcal
Tłuszcz 21,5 g
kwasy tłuszczowe nasycone 8,8 g
Węglowodany 1,0 g
Cukier 1,0 g
Białko 13,2 g
Sól 2,1 g
Błonnik 0,3 g
Skład: 70% wieprzowina, 10% wołowina, bekon, woda pitna, sól kuchenna jodowana (sól kuchenna, jodan potasu), BIAŁKO MLEKA 1%, dekstroza, przyprawy, ekstrakty przypraw (zawierają SELER), przyprawa (zawiera MLEKO), wzmacniacz smaku: sód glutaminian, stabilizatory: difosforany, przeciwutleniacze: kwas askorbinowy, konserwant: azotyn sodu, jelita wieprzowe, dym z drewna bukowego. Może zawierać śladowe ilości PISTACJI i MUSZTARDY.