Surowa kiełbasa, lekko wędzona i suszona powietrzem. W stylu Kaminwurzen.
Informacja żywieniowa dla produktu suchego
Wartość odżywcza na 100 g
Wartość opałowa w kJ 2073 kJ
Wartość kaloryczna w kcal 500 kcal
Tłuszcz 42,0 g
Nasycone kwasy tłuszczowe 17,0 g
Węglowodany <0,5 g
Cukier <0,5 g
Białko 30,0 g
Sól 4,5 g
Wieprzowina, boczek, sól, przyprawy, chili (1,9%), dekstroza, przeciwutleniacz: askorbinian sodu; ekstrakty przypraw, stabilizator: polifosforany; substancja konserwująca: azotyn sodu; kultury dojrzewania, jadalna osłonka kiełbasy (substancja powlekająca: alginian sodu; skrobia modyfikowana, substancja ujędrniająca: chlorek wapnia), dym z drewna bukowego. 100 g pikantnych tyrolini wytwarza się ze 180 g wieprzowiny.