Venezia - Bio Espresso Dinzler Bio Espresso Venezia – zbalansowane, średnio-mocne espresso. Surowa kawa do Espresso Venezia pochodzi z Indii, Peru, Gwatemali i Brazylii z ekologicznych plantacji kawy. Dinzler Bio Espresso Venezia była jedną z pierwszych certyfikowanych ekologicznych kaw w asortymencie Dinzler. Po zbiorze owoce kawowca są przetwarzane na mokro w krajach pochodzenia, a następnie rafinowane w palarni kawy Dinzler w delikatnym, długotrwałym procesie palenia w bębnie. Pełnowartościowe organiczne espresso Venezia nadaje się do przygotowania w Bialetti, ekspresie z filtrem i w pełni automatycznym ekspresem - delikatny aromat rozkwita zwłaszcza podczas przygotowywania klasycznego espresso lub cappuccino. Zrównoważone organiczne espresso Owocowa, słodka przyjemność espresso z delikatnymi nutami zbóż - Dinzler Bio Espresso Venezia to prawdziwie zrównoważony klasyk do codziennego delektowania się kawą. Kawa Dinzler jest palona w sposób neutralny dla klimatu Od 2020 r. cała produkcja kawy Dinzler w palarni na Irschenberg jest arytmetycznie neutralna dla klimatu. Dinzler wspiera projekt Pacajaj REDD w Brazylii, kraju uprawy kawy. Projekt z certyfikatem VC (Verified Carbon Standard) zapewnia wymierne korzyści dla globalnego klimatu poprzez ochronę cennych pierwotnych lasów deszczowych i bioróżnorodności oraz poprawę zrównoważonego rolniczego wykorzystania ekosystemu leśnego. Więcej informacji na https://www.dinzler.de/service/nachhaltigkeit Zakres dostawy 1000g organiczne espresso Venezia, całe ziarna Składniki Kawa palona w pełnych ziarnach Kompatybilność/przygotowanie Aby uzyskać doskonały smak, zalecamy przygotowanie w całkowicie automatycznym ekspresie do kawy. Producent / importer Dinzler Kaffeerösterei AG Wendling 15 D-83737
illy Arabica Selection "Colombia" aus Kolumbien, 250g ganze Bohne
Hergestellt in Italien und vertrieben in Deutschland durch:
illycaffè S.p.A. Niederlassung Deutschland
Staffelseestraße 4, 81477 München