Espresso Milano - całe ziarna Dinzler Espresso Milano to zbilansowana mieszanka ziaren Arabiki z Ameryki Południowej i Robusty z Afryki. Surowa kawa do Espresso Milano jest przetwarzana w różny sposób w krajach rozwijających się. Podczas gdy ziarna Arabiki z Ameryki Południowej są przetwarzane na mokro, ziarna Robusta z Afryki są przetwarzane na półwytrawnie. Mieszanka daje szczególnie pełny aromat. Dostarczona do Irschenberg palarnia kawy Dinzler uszlachetnia zieloną kawę w delikatnym, długotrwałym procesie palenia w bębnie. Harmonijne, średnio-mocne espresso Milano nadaje się do przygotowania w Bialetti, ekspresie z kolbą i w pełni automatycznym ekspresie. Wszechstronne espresso Zapach świeżo parzonego Dinzler Espresso Milano przywodzi na myśl dojrzałe, ciemne jeżyny, które przeplatają się z subtelnymi aromatami prażonymi i delikatnymi nutami kakao w smaku - ziemistą, czekoladową, a przede wszystkim pyszną przyjemnością. Kawa Dinzler jest palona w sposób neutralny dla klimatu Od 2020 r. cała produkcja kawy Dinzler w palarni na Irschenberg jest arytmetycznie neutralna dla klimatu. Dinzler wspiera projekt Pacajaj REDD w Brazylii, kraju uprawy kawy. Projekt z certyfikatem VC (Verified Carbon Standard) zapewnia wymierne korzyści dla globalnego klimatu poprzez ochronę cennych pierwotnych lasów deszczowych i bioróżnorodności oraz poprawę zrównoważonego rolniczego wykorzystania ekosystemu leśnego. Więcej informacji na https://www.dinzler.de/service/nachhaltigkeit Zakres dostawy 1000g Espresso Milano, całe ziarna Składniki Kawa palona w pełnych ziarnach Kompatybilność/przygotowanie Aby uzyskać doskonały smak, zalecamy przygotowanie w całkowicie automatycznym ekspresie do kawy. Producent / importer Dinzler Kaffeerösterei AG Wendling 15 D-83737
Mokaflor Miscela Dolce & Forte, 1000g ganze Bohne
To kawa w całości składająca się z ziaren Robusta. Jest to wyjątkowa mieszanka oferowana przez firmę Mokaflor, która ma swoją siedzibę we Florencji, we Włoszech. Kawa ta jest znana z intensywnego, pełnego ciała i wspaniałej kremowości, co jest charakterystyczne dla ziaren Robusta
W filiżance, Miscela...
GEPA Bio Caffè Crema, 1000g ganze Bohne
GEPA Bio Caffè Crema to wyjątkowa mieszanka kawowa, która oferuje bogaty i pełny aromat z delikatną kwasowością. Jest to kawa w ziarnach, idealna do przygotowania w ekspresach ciśnieniowych i automatycznych.
• Mieszanka: Kawa składa się z ręcznie zbieranych ziaren Arabiki i Robusty, pochodzących z najlepszych...