Całkiem brytyjski. Cadbury Dairy Milk to gładko topliwa mleczna czekolada, która po raz pierwszy została wprowadzona na rynek w 1905 roku i od razu została uwieńczona sukcesem. Cechą szczególną czekolady była wysoka zawartość mleka, co odróżniało ją od innych porównywalnych produktów. Fioletowy batonik XXL z eleganckim napisem stał się nieodzowny w Wielkiej Brytanii, a także inspiruje swoim pysznym smakiem po drugiej stronie wyspy.
Składniki:
Skład: MLEKO, cukier, masło kakaowe, miazga kakaowa, tłuszcz roślinny (palmowy, shea), emulgatory (E442, E476), aromaty.
Wartości odżywcze na 100g:
Wartość energetyczna: 530,00 kilokalorii (kcal) Wartość energetyczna: 2 210,00 kilodżuli (kJ) Tłuszcz: 30,50 tłuszcz, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 18,50 węglowodany: 56,50 węglowodany, w tym cukry: 56,00 błonnik: 0,70 Białko: 7,50 Sól: 0,23
Zawiera: mleko i produkty mleczne (w tym laktozę), orzeszki ziemne i produkty z orzeszków ziemnych, migdały i produkty z migdałów, orzechy nerkowca i produkty z orzechów nerkowca, orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych, makadamia i produkty z orzechów makadamia, orzechy pekan i produkty z orzechów pekan, orzechy Queensland i Queensland produkty z orzechów, produkty z orzechów brazylijskich i orzechów brazylijskich, produkty z pistacji i pistacji, produkty z orzechów włoskich i orzechów, produkty z pszenicy i pszenicy (zboża zawierające gluten)