Bezglutenowy chleb zbożowy. Specjalnie opracowany dla osób z nietolerancją glutenu.
Informacje o wartościach odżywczych produktu suchego
Informacje o wartościach odżywczych na 100 g
Wartość opałowa w kJ 1137 kJ
Wartość kaloryczna w kcal 270 kcal
Tłuszcz 5,3 g
nasycone kwasy tłuszczowe 0,7 g
Węglowodany 47,0g
Cukier 4,2 g
Białko 4,5 g
Sól 1,5 g
Błonnik 8,5g
Skrobia kukurydziana, woda, zakwas 12% (mąka ryżowa, woda), mąka gryczana 3,6%, mąka ryżowa, siemię lniane 3,4%, błonnik roślinny (psyllium), skrobia ryżowa, syrop cukrowy, nasiona słonecznika 2,9%, substancja zagęszczająca: Hydroksypropylometyloceluloza, celuloza; SOY PROTEIN, drożdże, sól morska, olej słonecznikowy, mąka z prosa 1,4%, mąka ryżowa razowa 1,4%, nasiona chia 1,2%, ekstrakt z jabłek, cukier. Pakowane w atmosferze ochronnej i z pochłaniaczem tlenu.